Репери за индустрија за поставување на иновации за градење на Хајленд

Секундарна операција

Филозофијата на Мингши е најдобриот начин да се направи нешто е да се направи сам.Водени од овој концепт, Mingshi воспостави опсег на секундарна обработка во куќата како што следува:

üЦПУ гравирање

üСтруг

üДупчење и провојување

üМелење и мелење

üЛепење

üСвиткување

üПолирање

üПескарење

Полирање

Полираните акрилни компоненти се многу популарна опција за инженерите кога размислуваат за дизајнот на оптички уреди.Акрилот е познат по својата одлична пропустливост на светлина, јасност и недостаток на боја.Акрилното полирање може да даде најдобра јасност и пропустливост на светлина од целата проѕирна пластика.И во форма на екструдирана и во форма на инјектирање, во зависност од конфигурацијата на компонентата, може да се користи која било од трите техники на полирање: брусење, полирање со пламен и полирање со дијамант (директно машинско полирање).

pouling

Буфирање

pou-2

Полирање со пламен

pou-1

Полирање со дијаманти (директно машинско полирање)

CNC

ЦПУ гравирање

Без разлика на материјалот, дебелината, големината или количината, ние можеме да ја исечеме и да се грижиме за целата обработка.

Лепење

Користење на растворувачи за спојување на акрилни делови.Можеме да ги исполниме барањата за големина и облик на клиентот.

Gluing
wan

Свиткување

Термопластичното свиткување се врши со помош на загреани машини за свиткување и формирање на агол.Кога се нанесува топлина, цврстиот материјал се загрева и станува податлив, што овозможува да се направи свиткување.Посакуваниот агол на свиткување се добива со помош на калап.

Дупчење и провојување

Дупчењето и провојувањето се техника на обработка која овозможува да се создаде дупка и конец во акрилен дел.Во зависност од вашиот проект и неговиот дизајн, дупката и конецот може да поминат низ целиот акрилен материјал или не.

Drilling-and-threading
sah

Пескарење

Пескарењето е техника на третман, која се заснова на минирање на мали честички од абразивот на површината на материјалот.Пескарењето ги прави производите со замрзната површина и подобар дифузен ефект.