Репери за индустрија за поставување на иновации за градење на Хајленд

Обука на целиот менаџерски персонал на Mingshi ISO 9001:2015

Како што сите знаеме, ISO 9001:2015 е меѓународен стандард посветен на Системи за управување со квалитет (QMS).QMS е збир на сите процеси, ресурси, средства и културни вредности кои ја поддржуваат целта за задоволство на клиентите и организациска ефикасност.Mingshi бара да обезбеди производи и услуги кои постојано ги задоволуваат барањата и очекувањата на клиентите на најефикасен можен начин.

Со цел да се подобри квалитетот на производите, услугите на Mingshi и доследно да се исполнат очекувањата на нашите клиенти, целиот менаџерски персонал на Mingshi's денеска повторно го проучуваше ISO9001:2015.

Во оваа обука, менаџерскиот тим на Мингши накратко ја прегледува содржината на стандардите на системот за управување, која вклучува десет поглавја: (1) Опсег, (2) Нормативни референци, (3) Термини и дефиниции, (4) Контекст на организацијата, (5) Лидерство, (6) Планирање, (7) Поддршка, (8) Работење, (9) Изведба и евалуација, (10) Подобрување.

Меѓу нив, обуката на тимот Мингши се фокусира на содржината на PDCA.Како прво, Планирај-Да-Провери-Акт (PDCA) е процесен пристап кој управува со процесите и системите за да создаде циклус на континуирано подобрување.Тој го смета QMS како цел систем и обезбедува систематско управување со QMS од планирање и имплементација до проверки и подобрување.Ако стандардот PDCA се имплементира во нашиот систем за управување, тоа ќе му помогне на Mingshi да постигне подобро задоволство на клиентите и, следствено, да ја подобри довербата на клиентите во производите и услугите на Mingshi.

Преку обуката, секој менаџерски кадар сериозно студира, за време на состанокот постојано поставува прашања, дискутира, заеднички обезбедува методи и мерки за подобрување.Оваа обука ги натера сите да имаат подлабоко разбирање за ISO9001:2015, а исто така постави основа за идно подобрување.Во иднина, ќе бидеме посветени на клиентите да им обезбедиме подобри производи и услуги, а исто така цврсто веруваме дека ќе има се повеќе и повеќе клиенти кои мислат дека е правилно да се избере Mingshi.

iso

Време на објавување: мај-25-2022 година